середу, 6 червня 2018 р.

Надбавки та додаткова відпустка працівникам бібліотек. Галузева угода між МОН і ЦК Профспілки на 2016-2020 роки




На сайті ЦК Профспілки працівників освіти і науки України розміщено текст Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 -2020 роки (зі змінами у редакції від 19.04.2018).


Як уже повідомлялося, зміни та доповнення до Галузевої угоди на 2016-2020 роки було схвалено на пленумі ЦК Профспілки, що відбувся 19 квітня 2018 року за участі Голови Профспілки Георгія Труханова, голови Федерації профспілок України Григорія Осового, заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея, членів ЦК Профспілки.

Пункти Угоди, що стосуються бібліотек:

--- 6. Нормування і оплата праці

6.1. Міністерство освіти і науки України зобов'язується:
стор. 22:
- 6.3.26. Забезпечити встановлення надбавок працівникам бібліотек відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 р. № 1073 «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» в максимальному розмірі.

--- ОРІЄНТОВНИЙ ПЕРЕЛІК посад працівників з ненормованим робочим днем системи Міністерства освіти і науки України, яким може надаватися додаткова відпустка

стор. 39:
- Спеціалісти: ...інструктори, адміністратори, бібліотекарі, бібліографи...

Також бібліотеки згадуються  у наступних частинах Угоди:
--- 5.3.16. Домогтися запровадження пільгового користування для осіб, які навчаються, зокрема тих, які є переможцями всеукраїнських та міжнародних олімпіад, конкурсів, турнірів, послугами бібліотек, музеїв, виставок, театрів, спортивних закладів.

Додаток № 4 до Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 - 2020 роки (у редакції від 19.04.2018)
СПИСОК виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов'язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров'я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 2003 року № 679) 
--- XVII. ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я, ОСВІТА ТА СОЦІАЛЬНА ДОПОМОГА ІНФЕКЦІЙНІ ТА ТУБЕРКУЛЬОЗНІ (ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНІ) ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАКЛАДИ ТА УСТАНОВИ, ВІДДІЛЕННЯ, ПАЛАТИ, КАБІНЕТИ; САНАТОРНО-ЛІСОВІ ШКОЛИ ТА ШКОЛИ-ІНТЕРНАТИ, ДИТЯЧІ БУДИНКИ, ДИТЯЧІ САДКИ (ГРУПИ), ЯСЛА-САДКИ (ГРУПИ), ДИТЯЧІ ЯСЛА (ГРУПИ) ТА БУДИНКИ ДИТИНИ (ГРУПИ) ДЛЯ ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ; БУДИНКИ ІНВАЛІДІВ (ВІДДІЛЕННЯ) ДЛЯ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ; НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ, ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ
 стор. 66:
Працівники, які безпосередньо зайняті обслуговуванням хворих в установах та підрозділах (у тому числі у лікувально-трудових майстернях і підсобних сільських господарствах) 
1.                           Бібліотекар                                                   7 днів
Із Галузевою угодою можна ознайомитися та звантажити у рубриці «ГАЛУЗЕВА УГОДА» на головній сторінці сайту. Завантажити угоду також можливо за  прямим посиланням https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fpon.org.ua%2Fengine%2Fdownload.php%3Fid%3D1984%26viewonline%3D1

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вас может заинтересовать

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...