пʼятницю, 3 червня 2016 р.

Оцінювання подарунків бібліотеці. Відповідь-роз’яснення Міністерства фінансів України

 
Дуже часто піднімається питання відображення в бухгалтерському обліку безоплатно отриманих бібліотечних фондів, або простіше кажучи оцінювання подарунків бібліотеці та їх облік. 

    На засіданні секції університетських бібліотек УБА, що проходила у травні в бібліотеці Вінницького торговельно-економічного університету, розглядалось багато актуальних питань, в тому числі і це. Особливо предметним в цьому ракурсі стало повідомлення директора Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Ірини Казимирівни Журавльової про запит до Міністерства фінансів України. Джерело  Бібліотека отримала лист-відповідь,
у якій повідомляється про ряд нормативних документів, які регламентують дане питання, і що згідно з пунктом 5 розділу ІІІ Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №11, основні засоби, отримані безоплатно у вигляді безповоротної допомоги, дарунка, приймаються комісією, створеною наказом керівника суб’єкта державного сектору, до складу якої обов’язково входить працівник бухгалтерської служби.

    Президія УБА висловила щиру подяку п. І. К. Журавльовій за підготовку листа-звернення на Міністерство фінансів України та доведення до широкої бібліотечної громадськості відповіді-роз’яснення, яке приводимо в оригіналі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вас может заинтересовать

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...